Hoe houd ik mijn WordPress website veilig

Voor WordPress komen met grote regelmaat updates uit. Deze updates brengen niet alleen nieuwe functies met zich mee, maar zorgen er ook voor dat bekende veiligheidslekken worden gedicht. Gebruik daarom altijd de laatste versie van uw CMS.

Onderhoud wordt vaak vergeten

Om uw website te beschermen tegen hackers is een goed beveiligde webserver uitermate belangrijk. Wij doen er als leverancier van hosting diensten alles aan om onze diensten zo veilig mogelijk te maken en te houden. Als klant/webmaster bent u zelf verantwoordelijk voor de software die u draait onder uw hosting account, dus ook de bijbehorende updates. Maar ook als uw website gebruik maakt van een commerciëel CMS systeem, bijvoorbeeld welke geleverd is door uw webdesigner, zijn updates erg belangrijk en bent u hier als eigenaar eindverantwoordelijk voor.

Onderhoud wordt vaak vergeten

In de praktijk maken wij nog te vaak mee dat er geen aandacht wordt besteed aan het uitvoeren van updates. Uw website of webwinkel loopt dan een serieus en niet te onderschatten risico. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Wanneer er bijvoorbeeld door een hackpoging extra dataverkeer wordt gegenereerd ontvangt u hiervoor een factuur. De kosten voor overmatig dataverkeer kunnen in dat geval snel in de honderen tot duizenden euro’s lopen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Maak daarom goede afspraken met uw webbouwer. Niet alleen voor het maken van uw website of webwinkel, maar zeker ook voor het up-to-date houden ervan.

Ga voor een sterk wachtwoord

Gebruik daarnaast ook geen standaard gebruikersnamen zoals bijvoorbeeld admin, maar wijzig deze in iets anders. Ook is het aan te raden om een moeilijk-te-raden wachtwoord te gebruiken. Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens, is een combinatie van letters en cijfers, en is geen woord uit het woordenboek.

Onderhoud uitbesteden

Wilt u het onderhoud en beheer van uw WordPress website of webwinkel uitbesteden? Met een WordPress onderhoud en support abonnement zorgt u er voor dat uw website of webwinkel veilig en optimaal blijft presteren. Voor een vast bedrag per maand zonder vervelende verrassingen achteraf.

Voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.