Webwinkel keurmerk, welke moet ik kiezen?

Om te weten of een klant te maken heeft met een betrouwbare webwinkel, kijkt deze vaak naar de aanwezigheid van een keurmerk. Er zijn keurmerken die echt iets (kunnen) betekenen voor uw webwinkel, terwijl andere keurmerken vaak niets meer zijn dan een leuke afbeelding in uw webwinkel.

Keurmerk transparantie en duidelijkheid

Als ondernemer zit u niet te wachten op een keurmerk dat u simpelweg kunt kopen. Een keurmerk kiest u op basis van transparantie en duidelijkheid. Sommige keurmerken bieden een extra meerwaarde door klantervaringen te combineren met een gedragscode. Maar door de grote hoeveelheid aan keurmerken kunt u wellicht door de bomen het bos niet meer zien.

Intensieve controle

Een keurmerk wordt geassocieerd met vertrouwen. Om oneerlijke praktijken te voorkomen moet een keurmerk een (nieuwe) webwinkel intensief controleren. Niet alleen of de juridische informatie zoals een Kamer van Koophandel inschrijving correct is, maar ook of de webwinkel voldoet aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Geen wetgeving voor keurmerken

Eigenlijk kan iedereen een keurmerk beginnen. Er bestaat helaas nog geen wet- en regelgeving noch een instantie die de keurmerken controleert. Een keurmerk kan zich wel vrijblijvend laten toetsen of accrediteren bij de Raad voor Accreditatie (RVA). Op de website van ConsuWijzer staat een overzichtelijke lijst met keurmerken die zijn getoetst door de Raad voor Accreditatie. Het cijfer dat een keurmerk krijgt zegt iets over de werkwijze van het keurmerk.

Controleert het keurmerk of de webwinkel de eisen die het keurmerk stelt ook echt worden nageleefd? Hoewel dit niets zegt over de betrouwbaarheid van een webwinkel of de aangeboden producten en/of diensten, zegt het wel iets over de betrouwbaarheid van een keurmerk.

WebwinkelKeur keurmerk

Hoewel meerdere keurmerken een uitstekende dienstverlening bieden, werken wij graag samen met het WebwinkelKeur keurmerk. Het WebwinkelKeur is een non-profit en betaalbaar keurmerk dat alle controles combineert met een onafhankelijk klantbeoordelingen systeem. Dit biedt meer zekerheid voor uw klanten.

Andere bekende keurmerken zijn Thuiswinkel.orgTrusted Shops en Qshops.

Voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.