Factuur nu ook in UBL formaat

In Nederland moeten elektronische factureren aan wettelijke eisen voldoen. De Nederlandse overheid heeft gekozen voor Universal Business Language (UBL). Het UBL formaat is de nieuwe standaard voor elektronisch factureren en is bedoeld om facturen gemakkelijk uit te wisselen tussen verschillende boekhoudpakketten.

De UBL-factuur bevat alle informatie van de PDF-factuur maar dan in XML-formaat. Hierdoor kan ieder (online) boekhoudpakket dat zich aan de UBL-standaard houdt, eenvoudig een UBL-factuur inlezen en verwerken. Hierdoor hoeft u geen factuurgegevens meer over te typen en reduceert u het risico op invoerfouten bij het inboeken.

In Nederland zijn meerdere versies van de UBL-standaard in omloop, zoals nu bekend: UBL 2.0, UBL 2.1, UBL-SI (SimplerInvoicing) en UBL-OHNL (Overheid). Wij maken gebruik van de nieuwste UBL-standaard versie: 2.1. Als uw (online) boekhoudpakket versie 2.1 ondersteunt kunt u onze UBL-facturen inlezen.

Het inlezen van UBL-facturen verschilt per boekhoudpakket. Daarom kunt u hiervoor het beste contact opnemen met de aanbieder van uw (online) boekhoudpakket.