Bent u klaar voor de AVG/GDPR?

Vanaf vrijdag 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR), van toepassing. Voor veel websites, webshops en online software heeft deze nieuwe regelgeving grote gevolgen

Titel onderwerp

Bedrijf, ZZP’er of voetbalvereniging, iedereen die werkt met persoonsgegevens moet vanaf vrijdag 25 mei voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. Persoonsgegevens zijn gegevens die direct of indirect, op wat voor manier dan ook, te herleiden zijn tot een specifiek persoon. Denk hierbij aan NAW en (zakelijke) contactgegevens, geslacht, geboortedatum, bankgegevens maar ook foto’s, e-mail, surfgedrag en IP-adressen.

De nieuwe privacywetgeving hanteert 2 manieren van het verwerken van persoonsgegevens: als verwerker en als verwerkersverantwoordelijke.

Verwerkersverantwoordelijke

Als verwerkersverantwoordelijke zijn wij als bedrijf verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die u met ons deelt in het kader van onze dienstverlening. Wij zijn als verwerkersverantwoordelijke ook verantwoordelijk voor de beveiliging van deze gegevens. Hiervoor hebben we een privacybeleid waarin u leest welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doen en wat uw rechten zijn als het gaat om het bijwerken en verwijderen van uw gegevens in onze administratie. In onze cookieverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met cookies op onze website en hoe u deze kunt weigeren en verwijderen.

Verwerker

Wij zijn daarnaast ook verwerker voor de persoonsgegevens die u met ons deelt bij het gebruik van onze diensten, bijvoorbeeld via e-mail en webhosting. U bent dan de verwerkersverantwoordelijke. Dat betekent dat u verantwoordelijk bent voor de gegevens die gebruikers van uw website, webshop of webapplicatie bij u ‘achterlaten’.

Verwerkersovereenkomst

Onder de nieuwe privacywetgeving bent u als verwerkersverantwoordelijke verplicht om afspraken te maken met ons als hostingprovider in een zogenaamde verwerkersovereenkomst. In deze overeenkomst staan de rechten en plichten beschreven rondom het verwerken van persoonsgegevens waar u zich als verwerkersverantwoordelijke, en wij als verwerker, aan moeten houden.

Deze verwerkersovereenkomst is niet automatisch van toepassing. Volgens de nieuwe privacywetgeving moet u hier namelijk expliciet mee akkoord gaan. Als relatie of opdrachtgever van Ferry Heijnen.nl kunt u via Accountbeheer de verwerkersovereenkomst nalezen en na akkoord electronisch accepteren. U ontvangt per e-mail een kopie voor uw eigen administratie.

Vragen of meer informatie

Twijfelt u of u inmiddels klaar bent voor de nieuwe AVG privacywetgeving? Neem dan gerust contact met ons op. Bijvoorbeeld via het contactformulier of per e-mail via [email protected]. Wij voorzien u graag van advies over welke stappen u moet nemen voor een veilige verwerking van persoongegevens via uw website, webshop of webapplicatie conform de nieuwe privacywetgeving.

Voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.