SEO zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Met zoekmachine optimalisatie zorgen we dat uw website beter gevonden wordt en hoger wordt weergegeven in de  zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Met zoekmachine optimalisatie zorgen we dat uw website beter gevonden wordt en hoger wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Beter gevonden worden en blijven

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Met zoekmachine optimalisatie zorgen we dat uw website beter gevonden wordt en hoger wordt weergegeven in de gratis organische zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Hoe werken Google en andere zoekmachines

Dagelijks scannen zoekmachines gigantisch veel websites met behulp van bots om inzicht te krijgen waar een webpagina over gaat. Bij dit scannen gaat het niet alleen om de platte tekst, maar ook om zaken zoals paginatitels, afbeeldingen en uitgaande links. Onder de motorkap moet een website snel laden en eenvoudig geïndexeerd kunnen worden. Zo krijgt een zoekmachine een goede indruk van een webpagina.

Al deze informatie wordt opgeslagen in een database. Wanneer u in Google een zoekopdracht invult, wordt razendsnel in deze database gezocht naar webpagina’s die relevant zijn en overeenkomen met uw zoekopdracht. Hoe hoger de relevantie, hoe hoger de positie in de zoekresultaten.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het verbeteren van uw website of webshop zodat uw positie in Google en andere zoekmachines hoger wordt en blijft. Met 17 jaar kennis en ervaring weten we inmiddels wel aan welke knoppen we kunnen draaien om uw positie in de zoekresultaten te beinvloeden.

Strategie

Zoekmachine optimalisatie is het verbeteren van uw website zodat uw positie in Google en andere zoekmachines hoger wordt en blijft. Met 17 jaar kennis en ervaring weten we inmiddels wel aan welke knoppen we kunnen draaien om uw positie in de zoekresultaten te beinvloeden.

Content

Een zoekmachine hecht veel waarde aan de inhoud van een website. We zorgen dat uw website uitgebreid genoeg is, op de juiste manier is opgemaakt en goed toegankelijk is. Samen zorgen we voor unieke en kwalitatieve content om te zorgen dat uw website interessant blijft.

Techniek

 Uw website moet snel en optimaal bereikbaar zijn voor zoekmachines om goed geïndexeerd te kunnen worden. We optimaliseren niet alleen de snelheid en broncode van uw website, maar kijken ook of de mobiele versie gebruiksvriendelijk en goed toegankelijk is.

Autoriteit

 Na de content en techniek onder handen genomen te hebben, is het belangrijk om te zorgen voor links naar andere websites en verwijzingen naar uw website. Webpagina’s met relevante links komen doorgaans hoger terecht in de zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie stopt nooit

Zoekmachine optimalisatie is een constant proces en daarom nooit af. Het zoekgedrag verandert en nieuwe concurrenten worden geboren. Daarnaast wijzigen zoekmachines regelmatig hun zoekalgoritmes die invloed kunnen hebben op uw positie in de zoekresultaten. De knoppen waar we aan kunnen draaien om uw positie te beïnvloeden, kunnen morgen alweer verouderd zijn of minder effect hebben.

Zoekmachines waarderen het als een website regelmatig wordt voorzien van nieuwe content van hoge kwaliteit. Daarom zorgen we dat de content op uw website in beweging blijft. Websites die regelmatig worden voorzien van nieuwe content, komen doorgaans hoger terecht in de zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie kost tijd

Het kost tijd om uw positie in de (gratis) resultaten van Google en andere zoekmachines te verbeteren. Verbeteringen moeten eerst worden uitgedacht en daadwerkelijk worden doorgevoerd op uw website.

Hierna heeft een zoekmachine nog enige tijd nodig om uw website opnieuw te bezoeken en te indexeren, alle optimalisaties te verwerken en de positie ten opzichte van uw concurrenten te bepalen. Daarom kan het 4 maanden tot een jaar duren voordat de groei op gang komt.

E-commerce SEO optimalisatie

Bij e-commerce SEO optimalisatie ligt de nadruk niet op meer bezoekers maar op meer leads en meer verkopen. Hoe we dat doen? We zorgen we voor uitnodigende content, goede productbeschrijvingen en mooie productfoto’s. We kijken ook naar de klantbeleving en geven zowel gevraagd als ongevraagd advies om deze te verbeteren.

Onze werkwijze in 3 stappen

Met 17 jaar kennis en ervaring kennen we als geen ander de juiste ingrediënten die nodig zijn om bezoekers en klanten te overtuigen. Samen kiezen we in 3 stappen voor de juiste mix van functionaliteiten en technisch vakmanschap om te zorgen dat uw online aanwezigheid resultaat oplevert.

Stap 1 kennismaken

Elk digitaal vraagstuk begint met een goed gesprek of brainstormsessie om inzicht te krijgen in uw wensen en ideeën. We brengen uw doelstellingen in kaart en komen samen tot een plan van aanpak en tijdspad.

Stap 2 onderzoek

Op basis van de kennismaking of brainstormsessie zorgen we voor heldere antwoorden op uw wensen en doelstellingen. We formuleren heldere doelstellingen en concrete oplossingen om het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 3 optimalisatie

In de online wereld kunnen we soms door alle veranderingen niet te ver vooruit kijken. Wij weten als geen ander wat er online gebeurt en kunnen aan de juiste knoppen draaien om resultaat te bereiken en te behouden.

Ontdek waar kansen liggen met onze website SEO scan

Benieuwd naar de verbeterpunten voor uw website zodat u hoger scoort in Google en andere zoekmachines? Met een gezonde dosis enthousiasme brengen we gratis in kaart waar uw kansen liggen.

Gratis website SEO scan
Voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.