E-mailaccount toevoegen aan uw iPhone of iPad

Er zijn twee manieren waarop u een e-mailaccount kunt configureren in de Mail-app op uw iOS-apparaat, namelijk automatisch en handmatig. Heeft u een Exchange e-mailadres van Office 365? Kies dan voor automatisch. In alle andere gevallen kiest u voor handmatig.

Als u uw e-mailaccount handmatig moet configureren, moet u zorgen dat u de e-mailinstellingen voor uw account weet. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, stuur dan een e-mail naar support@ferryheijnen.nl of vul het supportformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

Voer vervolgens de volgende stappen uit:

1. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts en tik vervolgens op Voeg account toe.
  2. Tik op Anders en vervolgens op Voeg mailaccount toe.
  3. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in.
  4. Tik op Volgende. Mail probeert de e-mailinstellingen te vinden en de configuratie van uw account te voltooien. Als Mail uw e-mailinstellingen heeft gevonden, tikt u op Gereed om de configuratie van uw account te voltooien.
Als Mail uw e-mailinstellingen niet kan vinden, moet u deze handmatig invoeren. Tik op ‘Volgende’ en voer deze stappen uit:

1. Kies IMAP of POP voor uw nieuwe account. Kies voor IMAP wanneer u het e-mailaccount op verschillende apparaten installeert. De e-mail blijft in dat geval op de mailserver staan. Kies anders voor POP. Alle e-mail zal vervolgens worden gedownload naar uw apparaat, er blijft in dat geval geen kopie achter op de mailserver.
  2. Voer de gegevens in voor Server inkomende post en Server uitgaande post. Tik vervolgens op Volgende. Als u deze gegevens niet hebt, stuur dan een e-mail naar support@ferryheijnen.nl of vul het supportformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.
  3. Als uw e-mailinstellingen juist zijn, tikt u op Bewaar wanneer u klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, wordt u gevraagd om deze te wijzigen.
Als u uw e-mailaccount nog steeds niet kunt configureren of uw e-mailinstellingen nog steeds niet kunt opslaan, stuur dan een e-mail naar support@ferryheijnen.nl of vul het supportformulier in.