Zoekmachine optimalisatie

Verbeter uw online vindbaarheid  met doelgerichte zoekmachine optimalisatie

Online vindbaarheid optimaliseren

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Met zoekmachine optimalisatie zorgen we dat uw website beter gevonden wordt en hoger wordt weergegeven in de gratis organische zoekresultaten.

Wist u dat bijna 90% van de consumenten online zoekt voordat ze een aankoop doen of een dienst afnemen? Dat betekent dat alsu niet bovenaan in de zoekresultaten staat u kansen misloopt. Wij kunnen u helpen om uw online zichtbaarheid te vergroten.

Online vindbaarheid optimaliseren

Hoe werkt een zoekmachine

Dagelijks scannen zoekmachines gigantisch veel websites om inzicht te krijgen waar een webpagina over gaat. Bij dit scannen gaat het niet alleen om de platte tekst maar ook om zaken zoals paginatitels, afbeeldingen en uitgaande links. Onder de motorkap moet een website snel laden en eenvoudig geïndexeerd kunnen worden. Zo krijgt een zoekmachine een goede indruk van een webpagina.

Al deze informatie wordt opgeslagen in een database. Wanneer u een zoekopdracht invult, wordt razendsnel in deze database gezocht naar webpagina’s die relevant zijn en overeenkomen met uw zoekopdracht. Hoe hoger de relevantie, hoe hoger de positie in de zoekresultaten.
Hoe werkt een zoekmachine

Techniek en autoriteit

Uw website moet snel en optimaal bereikbaar zijn voor zoekmachines om goed geïndexeerd te kunnen worden. We optimaliseren niet alleen de snelheid en broncode van uw website, maar kijken ook of de mobiele versie gebruiksvriendelijk en goed toegankelijk is.
Na de content en techniek onder handen genomen te hebben, is het belangrijk om te zorgen voor links naar andere websites en verwijzingen naar uw website. Webpagina’s met relevante links komen doorgaans hoger terecht in de zoekresultaten.
Zoekmachine techniek en autoriteit

Constant proces en daarom nooit af...

Zoekmachine optimalisatie is een constant proces en daarom nooit af. Het zoekgedrag verandert en nieuwe concurrenten worden geboren. Daarnaast wijzigen zoekmachines regelmatig hun zoekalgoritmes die invloed kunnen hebben op uw positie. De knoppen waar we aan kunnen draaien om uw positie te beïnvloeden, kunnen morgen alweer verouderd zijn of minder effect hebben.
Zoekmachines waarderen het als een website regelmatig wordt voorzien van nieuwe content van hoge kwaliteit. Daarom zorgen we dat de content op uw website in beweging blijft. Websites die namelijk vaak worden voorzien van nieuwe content, komen doorgaans hoger terecht in de zoekresultaten.
Zoekmachine optimalisatie is een constant proces en daarom nooit af

... en tijd kost

Het kost tijd om uw positie in de (gratis) resultaten van Google en andere zoekmachines te verbeteren. Verbeteringen moeten eerst worden uitgedacht en daadwerkelijk worden doorgevoerd op uw website.
Hierna heeft een zoekmachine nog enige tijd nodig om uw website opnieuw te bezoeken en te indexeren, alle optimalisaties te verwerken en de positie ten opzichte van uw concurrenten te bepalen. Daarom kan het 4 maanden tot een jaar duren voordat de groei op gang komt.
Zoekmachine optimalisatie kost tijd

SEO optimalisatie voor webshops

Bij SEO optimalisatie voor webshops ligt de nadruk niet op meer bezoekers maar op meer leads en meer verkopen. Hoe we dat doen? We zorgen voor uitnodigende content, goede productbeschrijvingen en mooie productfoto’s.

We kijken ook naar de klantbeleving en geven zowel gevraagd als ongevraagd advies om deze te verbeteren.
SEO optimalisatie voor webshops
Altijd fijn om samen te werken met iemand die denkt in oplossingen in plaats van problemen.
Jojo Mulder
Jojo Mulder
Ondernemer
Dankjewel Ferry! De nieuwe website is echt heel erg mooi geworden!
Zoekmachine optimalisatie
Dorien de Beurs
Ondernemer
De reacties over de nieuwe webshop zijn echt heel positief! Complimenten voor het team!
Zoekmachine optimalisatie
Diyenne Snijders
Ondernemer