Hoe werkt Google Meet

Voor projectoverleg en brainstormen over een digitaal vraagstuk werken we met Google Meet.

Google Meet is de videobeldienst van Google en vergelijkbaar met diensten als Zoom, Skype of FaceTime. Met Google Meet kunnen we één-op-één beeldbellen maar ook met meerdere collega’s in een groepsgesprek. Zo’n gesprek wordt in Google Meet een vergadering genoemd.

Op de computer en laptop is het niet nodig om een speciaal programma te downloaden aangezien Google Meet gewoon werkt via de internetbrowser. Wilt u Google Meet gebruiken op uw telefoon of tablet? Dan heeft u wel een app nodig die u kunt downloaden in de Play Store voor Android of App Store voor iOS.

Om deel te nemen aan een Google Meet vergadering heeft u geen Google account nodig.

Deelnemen vanaf uw computer of laptop
Zodra u in onze online agenda een afspraak heeft gepland voor projectoverleg of om te brainstormen, ontvangt u een bevestiging per e-mail. In deze e-mail is ook een link naar de Google Meet vergaderomgeving opgenomen die we hebben aangemaakt voor deze afspraak. Enkele minuten voor het begin van de afspraak klikt u op deze link om deel te nemen aan de Google Meet vergadering. Klik op Nu deelnemen om direct deel te nemen.

Heeft u een code ontvangen? Ga dan naar apps.google.com/meet/. Klik vervolgens op Voer de code in en vul de ontvangen code in. De code bestaat uit kleine letters. Klik vervolgens op Deelnemen › Nu deelnemen.

Deelnemen vanaf uw smartphone of tablet
Liever deelnemen aan een Google Meet vergadering vanaf uw smartphone of tablet? Dan maakt u gebruik van de Google Meet app.

• Download de app in de Play Store voor Android of App Store voor iOS
  • Klik op de Google Meet link die u van ons per e-mail heeft ontvangen
  • De Google Meet app wordt automatisch geopend
  • Tik op Doorgaan.
  • De eerste keer dat u de app gebruikt klikt u op Toestaan om Google Meet toestemming te geven om video op te nemen en foto’s te maken
  • De eerste keer dat u de app gebruikt klikt u op Toestaan om Google Meet toestemming te geven om audio op te nemen en foto’s te maken
  • Indien u geen link heeft klikt u op Meetingcode en vult u de code in die u van ons heeft ontvangen

Betekenis knoppen in Google Meet tijdens de vergadering
Tijdens de Google Meet vergadering heeft u een aantal opties:

• Tik het scherm aan en tik op het icoon van een microfoon om de microfoon aan en uit te zetten
  • Tik het scherm aan en tik op de rode telefoon om de vergadering te verlaten
  • Tik het scherm aan en tik op het camera-icoon om de camera aan en uit te zetten