Bericht toevoegen in WordPress

Hier is een gedetailleerde handleiding voor het toevoegen van een nieuw bericht in WordPress:

  1. Log in op je WordPress-dashboard: Ga naar de backend van je WordPress-website door /wp-admin toe te voegen aan de URL van je site en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Navigeer naar het Berichten tabblad: Nadat je bent ingelogd, zoek je aan de linkerkant van het scherm het tabblad “Berichten” en klik je erop.
  3. Klik op “Nieuw bericht”: Eenmaal op het Berichten-tabblad, zou je een knop “Nieuw bericht” bovenaan de pagina moeten zien. Klik hierop om een nieuw bericht te maken.
  4. Voeg de titel van het bericht toe: In het daarvoor bestemde veld bovenaan de pagina, voer je de titel van je nieuwe bericht in.
  5. Voeg de inhoud van het bericht toe: In het grote tekstvak onder de titel, voer je de inhoud van je bericht in. Je kunt tekst typen, afbeeldingen toevoegen, links invoegen en verschillende opmaakopties gebruiken met behulp van de werkbalk boven het tekstvak.
  6. Kies een categorie voor het bericht (optioneel): Aan de rechterkant van de pagina-editor vind je een sectie met de titel “Categorieën”. Hier kun je een of meer categorieën selecteren waaronder je bericht zal vallen.
  7. Voeg tags toe aan het bericht (optioneel): Direct onder de categorieën sectie vind je een veld voor het toevoegen van tags aan je bericht. Tags helpen bij het organiseren en vinden van berichten op je website.
  8. Publiceer je bericht: Wanneer je tevreden bent met de inhoud van je bericht, klik je op de knop “Publiceren” aan de rechterkant van het scherm. Hierdoor wordt je nieuwe bericht live op je website gepubliceerd.
  9. Controleer je bericht: Ga naar de voorkant van je website om te controleren of je nieuwe bericht correct wordt weergegeven. Als er iets moet worden aangepast, kun je teruggaan naar de bericht-editor en wijzigingen aanbrengen voordat je opnieuw publiceert.

Je hebt nu succesvol een nieuw bericht toegevoegd aan je WordPress-website. Je kunt deze stappen herhalen om meer berichten toe te voegen en de inhoud van je site verder te ontwikkelen.