Pagina toevoegen in WordPress

Hier is een gedetailleerde handleiding voor het toevoegen van een pagina in WordPress:

1. Log in op je WordPress-dashboard: Ga naar de backend van je WordPress-website door /wp-admin toe te voegen aan de URL van je site en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Navigeer naar het Pagina’s tabblad: Nadat je bent ingelogd, zoek je aan de linkerkant van het scherm het tabblad “Pagina’s” en klik je erop.
  3. Klik op “Nieuwe toevoegen”: Eenmaal op het Pagina’s-tabblad, zou je een knop “Nieuwe toevoegen” bovenaan de pagina moeten zien. Klik hierop om een nieuwe pagina te maken.
  4. Voeg de paginatitel toe: In het daarvoor bestemde veld bovenaan de pagina, voer je de titel van je nieuwe pagina in.
  5. Voeg pagina-inhoud toe: In het grote tekstvak onder de titel, voer je de inhoud van je pagina in. Je kunt tekst typen, afbeeldingen toevoegen, links invoegen en verschillende opmaakopties gebruiken met behulp van de werkbalk boven het tekstvak.
  6. Pagina-attributen (optioneel): Aan de rechterkant van de pagina-editor vind je een sectie met de titel “Pagina-attributen”. Hier kun je de sjabloon selecteren die je voor je pagina wilt gebruiken (bijvoorbeeld een standaard sjabloon of een volledige breedte sjabloon, afhankelijk van je WordPress-thema).
  7. Publiceer je pagina: Wanneer je tevreden bent met de inhoud van je pagina, klik je op de knop “Publiceren” aan de rechterkant van het scherm. Hierdoor wordt je nieuwe pagina live op je website gepubliceerd.
  8. Controleer je pagina: Ga naar de voorkant van je website om te controleren of je nieuwe pagina correct wordt weergegeven. Als er iets moet worden aangepast, kun je teruggaan naar de pagina-editor en wijzigingen aanbrengen voordat je opnieuw publiceert.

Je hebt nu succesvol een nieuwe pagina toegevoegd aan je WordPress-website. Je kunt deze stappen herhalen om meer pagina’s toe te voegen en de inhoud van je site verder te ontwikkelen.