Datum en tijd instellen

Hier is een gedetailleerde handleiding voor het instellen van de datum en tijd in WordPress:

1. Log in op uw WordPress-dashboard: Ga naar de backend van uw WordPress-website door /wp-admin toe te voegen aan de URL van je site en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Navigeer naar Instellingen: Aan de linkerkant van het scherm vind u het tabblad “Instellingen”. Beweeg uw muis over dit tabblad om het submenu uit te vouwen.
  3. Klik op Algemeen: Nadat het submenu van “Instellingen” is uitgevouwen, klikt u op de optie “Algemeen”. Dit brengt u naar de pagina waar u de algemene instellingen van uw website kunt wijzigen, inclusief de datum- en tijdinstellingen.
  4. Stel de tijdzone in: Scroll naar beneden op de pagina “Algemeen” tot u de sectie “Tijdzone” bereikt. Hier kunt u de tijdzone selecteren die overeenkomt met de locatie van uw website. Klik op het dropdown-menu en kies de juiste tijdzone.
  5. Stel datum- en tijdnotatie in: Direct onder de tijdzone-instellingen vind je de sectie “Datumnotatie” en “Tijdnotatie”. Hier kun je de gewenste notaties voor de weergave van de datum en tijd op je website selecteren. WordPress biedt verschillende standaardformaten, maar je kunt ook een aangepast formaat invoeren als dat nodig is.
  6. Sla je wijzigingen op: Zodra je tevreden bent met je datum- en tijdinstellingen, scrol je naar beneden op de pagina en klik je op de knop “Wijzigingen opslaan” om je instellingen op te slaan.
  7. Controleer de datum en tijd op je site: Ga naar de voorkant van je website om te controleren of de datum en tijd correct worden weergegeven. Als er iets moet worden aangepast, kun je teruggaan naar de instellingenpagina en wijzigingen aanbrengen voordat je opnieuw opslaat.

Dat is het! Je hebt nu succesvol de datum en tijd ingesteld in WordPress, en deze zullen worden toegepast op je hele website.

//
Chat met een WordPress specialist voor snel antwoord op uw vraag tijdens kantooruren
👋 Welkom bij Ferry Heijnen.nl