Product toevoegen in WooCommerce

Het toevoegen van een product in WooCommerce is vrij eenvoudig en kan worden gedaan via het WordPress-dashboard. Hier is een gedetailleerde stapsgewijze handleiding:

1. Log in op uw WordPress-dashboard: Ga naar de backend van uw WordPress-website door /wp-admin toe te voegen achter de domeinnaam van uw website en login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Navigeer naar het WooCommerce-tabblad: Nadat u bent ingelogd, zoekt u aan de linkerkant van het scherm het tabblad “WooCommerce” en klikt u hierop.
  3. Ga naar Producten: Nadat u op het WooCommerce-tabblad hebt geklikt, zou u een vervolgkeuzemenu moeten zien verschijnen. Kies hier “Producten”.
  4. Voeg nieuw product toe: Eenmaal op de pagina “Producten”, klikt u op de knop “Product toevoegen” bovenaan de pagina.
  5. Vul de productgegevens in:
    • Productnaam: Voer de naam van het product in.
    • Productbeschrijving: Schrijf een gedetailleerde beschrijving van het product.
    • Productcategorieën: Wijs het product toe aan de juiste categorie(ën).
    • Producttags: Voeg relevante tags toe die het product beschrijven.
    • Productafbeelding: Upload een afbeelding van het product.
    • Productgalerij: Voeg indien nodig extra afbeeldingen toe.
    • Productgegevens: Vul prijs, voorraadstatus, SKU (optioneel), en andere relevante informatie in.
    • Productattributen: Voeg eventuele attributen toe, zoals kleur of maat.
    • Verzendklasse: Stel de verzendklasse in voor het product (indien van toepassing).
    • Productbestanden: Voeg digitale productbestanden toe (indien van toepassing).
    • Productinventaris: Stel voorraadopties in zoals voorraadbeheer, backorders, enz.
    • Productrelaties: Voeg upsells en cross-sells toe (optioneel).
  6. Publiceer het product: Wanneer u alle vereiste informatie hebt ingevoerd, klikt u op de knop “Publiceren” aan de rechterkant van het scherm.
  7. Controleer uw product op de voorkant van de website: Ga naar de voorkant van uw website om te controleren of het product correct wordt weergegeven.

Dat is het! U heeft nu succesvol een product toegevoegd aanuw WooCommerce-winkel. U kunt deze stappen herhalen om meer producten toe te voegen.